top of page

DIGITALNI DIZAJN OSMEHA : Hollywood Smile, Veneers, Dental Implant

Digitalni dizajn osmeha, koncept u stomatologiji, vrlo uzbudljiv i jako značajan. Zamislite da možete da dizajnirate Vaše nove zube! Da učestvujete u odabiru boje, oblika, veličine ili položaja novih zuba i sve to uz pomoć  fotografija visoke rezolucije.


ŠTA JE DIGITALNI DIZAJN OSMEHA?

Dugogodišnja stomatološka praksa u zadnje vreme pokazuje odredjene nedostatke, kada govorimo o stomatološkoj protetici. Naime, veliki je procenat nezadovoljnih pacijenata koji su se usudili da odrade neki ptotetski rad, iako nemaju funkcionalnih smetnji, mnogi  nisu zadovoljni izgledom svojih novih zuba. Jednostavno nisu "zamisljali" takav osmeh koji su na kraju tretmana dobili od svog stomatologa. Možda se baš Vama desila takva ili slična situacija.

 

Koncept Digitalni Dizajn Osmeha aktivno uključuje i pacijente u individualno dizajniranje ličnog osmeha kroz fotografije i video zapis. Kada pacijent dobije fotografiju zuba dizajniranih posebno za njega u čiji je izbor i sam učestvovao, šansa da bude nezadovoljan je svedena na minimum!

 


Digitalni dizajn krunica

 

NA KOJI NAČIN SE U PRAKSI PRUŽA USLUGA DIGITALNI DIZAJN OSMEHA?    Prva poseta-

Pregled i konsultacija uključuju prikaz fotografija modela zuba i prethodnih estetskih radova kako biste zajedno izabrali boju, oblik i veličinu željenih zuba. Svojim stručnim mišljenjem, doktor pomaže u odabiru, uzimajući u obzir anatomske karakteristike Vašeg lica. Kada je stomatologu poptuno jasno koje su Vaše želje, pristupa se fotografisanju i kratkom snimanju Vašeg osmeha.

Uz pomoć kompjuterske tehnologije, detaljno se sagledava odnos usana, zuba, desni i samog lica u pokretu. U obzir se uzimaju zenice, razmak izmedju njih, položaj uglova usana i simetrala lica. Izvode se matematička merenja i sve to u cilju uklapanja zuba uz prirodnu fizionomiju Vašeg lica!

Ove fotografije ujedno i olakšavaju timski rad  koji je neophodan da bi se došlo do najboljeg rešenja. Potrebno je uzeti u razmatranje Vaše trenutno stanje i poštujući pritom jednako estetske zahteve kao i  zdravstvene i funkcionalne.

 

  Druga poseta-

Zajedno analiziramo fotografije dizajnirane posebno za Vas u čiji ste odabir zuba i sami učestvovali. Detaljno Vam se predoči plan terapije i način na koji će Vaši zubi biti zbrinuti.

Ukoliko ste sigurni da ste videli sebe sa osmehom koji ste želeli, ako Vam plan terapije odgovara kao i troškovi procedure-dizajniranje je završeno i rad može da počne!

 

 

Put do novog osmeha može zahtevati i više poseta. Sve je to u zavisnosti od toga koju proceduru iz širokog spektra estetskih usluga izaberemo za Vaš tretman. Visoku estetiku zubnih nadoknada možete očekivati kod izrade keramičkih faseta kao i bezmetalnih krunica. Jednako je bitno zbrinuti i vaše celokupno oralno zdravlje, otkloniti eventualne karijese i uraditi kontrolu stanja desni.digitalni dizajn osmeha

Digitalni dizajn osmeha značajno unapredjuje komunikaciju izmedju doktora i pacijenta, olakšava timski rad specijalista uključenih u rešavanje Vašeg problema.


Iščekivanje zamišljenog osmeha, briga i sumnja u celu proceduru, stresira naš organizam dodatno. Sada pred sobom imate fotografiju zuba koje ćete na kraju dobiti. Dakle još jedna prednost-predvidljivost krajnjeg rezultata.

Možda ste se dosad prilagodili i navikli kako da se osmehnete i vešto sakrijete svoj problem. Ali to nije rešenje, to je prilagodjavanje. Studije su dokazale vezu izmedju depresije i nedostatka želje za smehom. Ne budite deo statistike! Budite zadovoljni svojim osmehom  i delite ga sa svima! Digitalni dizajn osmeha Vam zaista pomaže u tome!


Comments


bottom of page