top of page
pexels-shiny-diamond-3762468_edited.jpg

ESTETSKA STOMATOLOGIJA SRBIJA
ESTETSKA STOMATOLOGJA

Savršen osmeh za nekoliko dana

estetska stomatologija srbija.jpg
Estetska stomatologija - grana stomatologije koja se bavi poboljšanjem izgleda zuba i osmeha. Iako se često povezuje sa hollywoodskim osmehom, njena suština leži u stvaranju osmeha koji je estetski prihvatljiv, ali i funkcionalan i zdrav.

ESTETSKA STOMATOLOGIJA SRBIJA

Šta obuhvata estetska stomatologija?

Paleta procedura estetske stomatologije je široka i može se prilagoditi individualnim željama i potrebama svakog pacijenta. Evo nekih najčešćih zahvata:
  • Izbeljivanje zuba: Ova procedura uklanja razne mrlje i diskoloracije sa zuba, čineći ih svetlijim i sjajnijim.
  • Fasete: Tanke ljuskice od keramike ili kompozita koje se lepe na prednju stranu zuba kako bi se promenio njihov oblik, boja, veličina i raspored.
  • Krunice: Protetske nadoknade koje se postavljaju preko oštećenih ili izgubljenih zuba, obnavljajući njihovu funkciju i estetiku.
  • Bele plombe: Zamena starih amalgamskih plombi estetskim belim plombama.
  • Zubni nakit: Dekoracije od dragulja ili plemenitih metala za dodatni estetski pečat.
  • Invisalign terapija: Diskretno  ispravljanje nepravilnosti zubnog niza.​​
  • Gingivoplastika: Estetska korekcija oblika desni, uklanja asimetrije i poboljšava estetiku osmeha.
estetska stomatologija srbija 2.jpg

Više od lepšeg izgleda

Estetska stomatologija nije samo lepši izgled zuba. Mnogi zahvati mogu značajno poboljšati i oralno zdravlje. Na primer, fasete mogu zaštiti oštećene zube, dok ispravljanje nepravilnosti zubnog niza olakšava čišćenje i uklanja rizik od paradontalne bolesti.

Kako odabrati pravu proceduru?

Prvi korak je konsultancija i pegled na kome ćemo analizirati vaše zube, desni, osmeh i razgovarati s vama o vašim željama i ciljevima. Zatim  preporučiti najadekvatnije procedure i objasniti sve korake tretmana.

Estetska stomatologija može vam pomći da ostvarite osmeh o kome ste uvek sanjali. Međutim, važno je da odaberete iskusnog i kvalifikovanog stomatologa koji će raditi u skladu sa vašim individualnim potrebama i budžetom. Sa kombinacijom estetske i funkcionalne stomatologije, možete uživati u lepšem, zdravijem i samopouzdanijem osmehu!

bottom of page